woensdag 25 oktober 2017

Pauw, DWDD, Nieuwsuur negeren Geen openheid over MH17 bespreking;

Het staatsjournaal wijdde er een kortje van wellicht 15 seconden aan, en dat was het. Je zou verwachten dat de staats tv kanalen in het Democratische en Vrije Holland, zoals Pauw, DWDD, Nieuwsuur, EénVandaag dit opmerkelijke nieuws groots zouden oppikken, maar nee, niet één. De staats tv is te druk met Heel Holland bakt en ander belangrijkwekkender nieuws.





En dan nog dit...

Autobom Kiev doodt 1 persoon; Parlementslid (zwaar?) gewond

Het nieuws is al een paar uur oud. Pauw, Nieuwsuur, NOS-journaal, allemaal te druk met oud en futiel nieuws rondpompen, geen woord over hommelus in het EU-knuffelland. Maar gelukkig hebben we RT nog. Vind je het gek dat er naar de Nederlandse staatsmedia bijna geen hond meer kijkt en dat RT floreert en floreert?



Update Aanslag Kiev, 26-10-2017 12:45 uur

Inmiddels is een tweede persoon omgekomen; Eén van de omgekomene is een toevallige voorbijganger. De andere overledene is de bewaker van Parlementslid Mosiitshuk. De Hollandse staatsmedia, inclusief Teletekst zwijgen nog steeds.

"Blitse schoenen"

NOS (Teletekst heeft geen aandacht voor de politieke moordaanslag in het EU-assosciatieland. We begrijpen nu waarom. Ze hebben de pagina's hard nodig voor veel belangrijker nieuws, zoals dit belangwekkende "bordes-nieuws":

NOS Teletekst 109  Blitse schoenen op bordesfoto   Koning Willem-Alexander is voor het eerst op de foto gegaan met een nieuw kabinet.Rechts van hem stond premier Rutte,links vicepremier De Jonge.Naast Rutte stond vicepremier Ollongren,naast De Jonge vicepremier Schouten. Bij de beëdiging waren alle mannen net als de koning in jacquet.Voor de foto hadden ze zich omgekleed.De Jonge viel zoals vaker op met zijn hippe schoenen. Bij de vrouwen overheersten de kleuren blauw,paars en rood.Alleen minister van Defensie Bijleveld sprong er op de tweede rij uit in het geel.Minister van Financiën Hoekstra torende achter de koning en De Jonge boven iedereen uit.

5 opmerkingen:

  1. Vroeger werd je door het nieuws gemarginaliseerd als je iets zei of vond dat tegen de toon van het nieuwswaardige inging. Hedendaags marginaliseert het nieuws zichzelf door, zodra iets nieuwswaardig is... het over iets anders te hebben.

    Zou het misschien kunnen zijn dat mensen die, ondanks alles, nog steeds naar het nieuws kijken, niet geïnformeerd willen worden, maar alleen willen kijken naar een bewegend beeld, zoals dat voor het televisietijdperk ook nog wel eens gebeurde wanneer mensen staarden naar het haardvuur?

    Overigens denk ik dat er maar zeer weinig mensen in Nederland zijn die denken dat in casu MH17 geheimhouding (omwille van staatsveiligheid) boven openbaarmaking van stukken gaat. En tegelijkertijd wel denken dat elke handeling van de burger tot in detail gecontroleerd moet worden omwille van diezelfde 'staatsveiligheid'.

    Staatsveiligheid=dat wat wij niet mogen weten van onze 'leiders' omdat dit onze leiders in een ongemakkelijk daglicht zet. Vb: Manning, Snowden, wikileaks.

    Maar zolang mensen maar niet tot denken worden aangezet, kunnen onze leiders hun gang gaan. En dat is de werkelijke reden dat er zo iets bestaat als 'het nieuws'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedereen zal kunnen begrijpen dat zolang een gerechtelijk vooronderzoek loopt, en zeker bij een zaak als MH17, zeer omzichtig moet omgegaan met operationele gegevens over de voortgang van het onderzoek. Al was het maar om de zaak niet bij voorbaat stuk te maken. Het perverse in de zaak MH17 is dat als het zo uitkomt, dat wil zeggen als de Russen of de separatisten verder als verdachten kunnen worden aangemerkt, van alles bekend wordt gemaakt. Bijvoorbeeld Namen van de zogenaamd bij het neerschieten betrokken eenheid (53e AA) of de namen van de personen die volgens de taps van de SBU bij het transport betrokken zouden zijn geweest. Over het eigen handelen en de procedures zijn afgesproken met medeverdachte Ukraine worden alleen maar rookgordijnen opgetrokken.

    De lange lijst met aanwijzingen die doet vermoeden dat de Nederlandse regering liever niet wil weten wat er op 17 juli 2014 met MH17 gebeurde groeit nog steeds.

    http://www.whathappenedtoflightmh17.com/long-list-of-indications-showing-the-dutch-are-not-very-keen-in-finding-mh17-truth/

    Nog langer is de lijst met aanwijzingen dat de Nederlandse regering niet wil weten dat de Nederlandse bevolking daar iets over te weten komt.

    De Nederlandse staat behoudt zich het recht voor te gluren in al je digitale communicatie, maar heeft zelf van alle te verbergen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inmiddels twee doden in Kiev; NL-media druk met "blitse schoenen".

    BeantwoordenVerwijderen